Zodra je je aandacht – je gedachten – ergens op vestigt, wordt die gedachte gevoed met meer soortgelijke gedachten. Als je denken is gericht op wat je niet wilt, is dat de energie die je aantrekt, ook al denk je juist: dit wil ik niet! Daarom zijn negatieve gedachten zo gevaarlijk. Gedachten zijn elektromagnetisch en hebben een frequentie. Wanneer je denkt, worden die frequenties uitgezonden en trekken ze op magnetische wijze soortgelijke dingen van diezelfde frequentie aan. Dat is de reden dat mensen soms krijgen wat ze niet willen. Hun overheersende gedachten zijn dan meer gericht op wat ze niet willen dan op wat ze wel willen. Of ze weten niet wat ze willen – dat geldt ook voor veel mensen.

De wet van de aantrekking is een kosmische wet. Ze oordeelt en veroordeelt niet, ze ziet geen goed of kwaad. De wet geeft je terug waar je in gedachten het meeste mee bezig bent. Het gaat erom dat je je volledige bewustzijn – en daarmee indirect ook je onderbewustzijn – richt op een gedachte. Je moet je volledig concentreren op die gedachte. En denk niet aan niet. ‘Niet’ bestaat niet in de kosmos. Dus als je denkt: ‘Ik wil geen problemen,’ dan wordt die boodschap ontvangen als een verzoek om problemen.

Het universum werkt als een postorderbedrijf. Geef je bestelling door – een gedachte waarvan je overtuigd bent – en dat is wat je zult ontvangen. Maar wees specifiek! Stel dat je bij een onlinewinkel een broek bestelt. Dan is je bestelling niet: een broek. Je kiest de kleur die je wilt hebben, het model en de juiste maat. Vervolgens vul je jouw gegevens in, je betaalt en één of twee dagen later wordt je bestelling thuisbezorgd. De wet van aantrekking en creatie werkt op exact dezelfde manier.

Er is nog een voorwaarde: je verlangen moet zuiver en oprecht zijn want de wet reageert op energie. Je moet het ademen, het moet door je bloed stromen en doordringen in elke cel van je lichaam. Vervolgens zal je gevraagd worden wat je ervoor overhebt, wat je ervoor wilt doen en wat je ervoor wilt laten. Als je bestelling volkomen helder en duidelijk is en als je bereid bent de prijs te betalen, dan komen je dromen en wensen uit.

De wet van creatie is de scheppingswet. We noemen het een wet maar feitelijk is het de energie die altijd en overal werkzaam is, in ieders leven en op ieder moment. Het is de energie die dimensies van tijd en ruimte met elkaar verbindt. Wanneer jij je bewust wordt van deze energie, zal je toegang krijgen tot deze onvoorstelbare kracht die ik de Kosmische Intelligentie noem. Met deze universele energie waaruit alles is ontstaan, kun jij jouw eigen werkelijkheid creëren.

Wat je zaait zul je oogsten. Zie je gedachten als die zaadjes. Als je de pit uit een appel in de grond stopt, zal er geen geweldige eikenboom uit groeien. Maar uit het kleinste zaadje ontspruit wel een boom of een struik of een plant als je het op de juiste manier verzorgt. En andersom: een zaadje van een eikenboom heeft de potentie om uit te groeien tot een machtige eik, maar dat gebeurt niet als je het zaadje in een klein potje stopt zonder licht en water. Zo is het ook met onze gedachten. Alleen als we de juiste omstandigheden creëren, kunnen we vanuit onze gedachten groei en grootsheid laten ontstaan. Wie wil groeien moet boven alle beperkingen uitstijgen.

LEEF JE MOOISTE LEVEN,
Michael Pilarczyk