Naam PIM VAN DER VLIST
Beroep ONDERNEMER IN VASTGOED
Gezin SAMENWONEND MET VRIENDIN
EN ZOON (7 MAANDEN), 2 ZOONS
(12 EN 9) IN PLEEGGEZIN

Pim van der Vlist zat in 2016 niet in de meest fijne pe- riode van zijn leven, zoals hij zelf zegt. Net gescheiden, geen contact meer met zijn kinderen, de ene rechts- zaak na de andere en vaker in de kroeg dan thuis, waar hij op een matrasje op de grond slaapt. Nu, drie jaar later, is hij back in business, energieker dan ooit en gefocust op de dingen die hem echt gelukkig maken. ‘Op Facebook zag ik een advertentie voorbijkomen van Michaels vertaling van Think And Grow Rich. Ik heb het boek besteld en ben er meteen in gaan lezen. In die tijd was ik iemand die elke dag op hetzelfde kruispunt door rood reed, boos was op de postbode en gefrustreerd over van alles en nog wat. Pure onmacht lag daar-aan ten grondslag; ik wist zag geen uitweg voor mijn ellende. Mijn ex had valse aangifte tegen mij gedaan, waardoor ik mijn kinderen niet meer mocht zien. Dan stort je wereld wel echt in elkaar. Om overeind te blijven dronk ik te veel en rookte de ene sigaret na de andere. Samen met mijn zakenpartner runde ik een makelaars- kantoor, we deden en doen in onroerend goed. Die zaken gingen best goed, maar ik had er geen plezier meer in. Tijdens het lezen van Michaels boek zag ik opeens heel duidelijk wat er mis was gegaan in mijn leven: ik was gestopt met doen wat goed voor mij was. Ik omringde me bijvoorbeeld met mensen die mij naar de mond praatten, me in alles gelijk gaven en net als ik vonden dat ik slachtoffer van mijn situatie was. De mensen die het echt goed met mij voorhadden en eerlijk tegen me waren, daar liep ik met een grote boog omheen. Zo hield ik al mijn misère in stand en zat ik avond aan avond alleen aan de bar. En op dat matrasje slapen…ook daar koos ik echt zelf voor. In 2017 ging ik naar Persoonlijk Meesterschap. Ik vond het zo mooi om Michael live te zien. Michael is lekker hard, daar houd ik van. Opeens wist ik: mijn grootste vijand, dat ben ik zelf; ik heb mezelf kapot gemaakt, ík ben het die drinkt en rookt. Dit gaat over je verantwoordelijkheid nemen! 

“Tijdens het lezen van Michaels boek zag ik opeens heel duidelijk was er mis was gegaan in mijn leven: ik was gestopt met doen wat goed voor mij was.”

Van de ene op de andere dag besloot ik met al die zooi te stoppen en bewust te kiezen voor persoonlijke groei. Ik heb Your Roadmap to Succes & Happiness gevolgd en ben daarna naar Maximum Potential gegaan. Daar ben ik gaan inzien dat ik enorm veel energie aan mijn problemen gaf en aan alles wat niet lekker liep, waar- door ik nauwelijks oog had voor wat er wel goed ging. Dat was ook het punt waarop ik startte met het stellen van concrete doelen. Wat wil je? Wat maakt jou gelukkig? Als voorbereiding op dit interview heb ik mijn aantekeningenboekje van toen er nog eens bij ge- pakt. De zin Just fucking do it! komt heel vaak voorbij. Mijn leven bestaat nu uit doen waar ik happy van word, kansen zien en benutten. Bovendien zie ik mijn kin- deren weer, heb ik een nieuwe vriendin en een derde zoon. Alcohol en sigaretten? Nee, echt geen behoefte meer aan. Ik werk hard, rijd een dikke bak, woon in een prachtig huis, heb mooi vastgoed en ben trots op alles wat ik bereikt heb. Het geluk en de innerlijke rust die ik heb gevonden, zijn niet in geld uit te drukken.’