Naam MAARTEN LIGTHART & VANESSA CARREIRO
Beroep ONDERNEMERS
Gezin SAMENWONEND

 

Maarten Ligthart en Vanessa Carreiro zijn jong, finan- cieel onafhankelijk en reizen de wereld rond, en dat terwijl hun vroegere studiegenoten nog in de school- banken zitten. Hoe hebben zij dat voor elkaar gekre- gen?

Maarten: “Vanessa en ik studeerden Informatica en Economie in Leiden. Daar hebben we elkaar ook leren kennen. Samen hebben we tijdens onze studie het bedrijf SYS Platform opgericht. Hiermee begeleiden we ondernemers met het opzetten van een website of webshop die veel meer resultaat oplevert. Onze studie werd steeds meer een moeten. Er ontstond een tweestrijd in ons hoofd. Doorgaan met studeren, zoals het hoort? Of gaan doen wat we echt willen, onderne- men? Onze overtuiging was dat een master diploma noodzakelijk is omdat iedereen dit tegen je zegt. Het liefst wilden we helemaal niet in loondienst. Het liefst wilden we ondernemen, locatieonafhankelijk werken en de wereld rondreizen.”

Vanessa: “De cursus Your Roadmap to Succes
& Happiness kwam op ons pad.” Samen volgden we de 12-stappen strategie die in dat programma beschre- ven staat. Tijdens een begeleidend webinar zei Michael heel treffend: “Als je back-up plan groter is dan je echte plan, voer dan je back-up plan uit.” Dat was voor ons de ommekeer.”
We besloten de sprong te wagen en definitief een punt achter onze studie te zetten. Allebei volledige focus
op ons doel, namelijk het bedrijf. Plan B, de master halen, was gewoon zonde van onze tijd. We moesten dit ‘goede nieuws’ alleen nog even aan onze ouders gaan vertellen… Zij waren bepaald niet blij met deze keuze en maakten zich ook zorgen over hoe we zouden rondkomen. Plus de vraag of we wel een baan zouden kunnen vinden, zonder master diploma, als het onder- nemen zou mislukken. In het begin was het echt hard ploeteren, maar gelukkig ging het ondernemen ons goed af. Al vrij snel behaalden we fantastische resultaten voor onze klanten. Daardoor waren zij positief overons en vertelden ze het verder. Hierdoor kregen we steeds meer tevreden klanten. Michael is goed in het stellen van de juiste vragen, dat schept veel duidelijkheid. Een ontzettend waarde- volle vaardigheid om te leren. Zelf stellen wij nu ook veel meer vragen. Doordat we samen zijn, hebben wij als voordeel dat we elkaar ook kunnen bevragen. We denken ook steeds meer in mogelijkheden en niet meer in doodlopende weggetjes. Zo wilden we bijvoorbeeld graag locatieonafhankelijk werken en verschillende lan- den bezoeken. Dus hebben we ons huis voor een half jaar verhuurd en zijn vertrokken. Het voordeel is dat we via internet werken en dat kan ook Portugal, Roemenië, Turkije of Gran Canaria. Nu, drie jaar later, begeleiden we inmiddels honder- den klanten. Ons boek ‘Websites met Resultaat’ is op nummer 2 van best verkochte boeken in Management- boek terecht gekomen. En ons team bestaat niet alleen uit ons tweeën, maar zijn we gegroeid naar vijf men- sen. Regelmatig bezoeken we de events van Michael en Cindy en helpen we mee in het Mastermind team. Omdat we graag iets terugdoen, dankzij hen leven wij nu ons mooiste leven. Of we veel vrienden zijn kwijtgeraakt? Het liefst omrin- gen we ons alleen nog maar met positieve, onderne- mende mensen die ook een droom hebben. We letten dus zeker op met wie we omgaan. We zijn door de keuzes die we maakten ook wel in grappige situaties beland.

Maarten: “Ik weet nog dat wij destijds samen een training volgden, één weekend voor € 2000. Toen we dat aan studiegenoten vertelden, geloofden ze ons niet. Dat was voor hen het collegegeld voor een heel jaar!” Wij hebben echt een andere mindset gekregen. We kijken niet meer naar wat het ons kost, maar naar wat het oplevert, en die switch is goud waard.

Schermafbeelding 2019-05-20 om 13.04.27