Naam DAVE HUIZINGA
Beroep ONDERNEMER
Gezin VERLOOFD MET ANNE RIENSTRA

Dave Huizinga volgde Your Roadmap, The Business Edition. Niet omdat hij zoekende was, nee, hij had zijn doelen altijd al aardig helder voor ogen, maar omdat hij voelde dat hij eraan toe was om nieuwe keuzes te maken. Sindsdien is zijn leven drastisch veranderd. Hij onderneemt niet langer op Texel, maar op Madeira waar hij samen met zijn aanstaande vrouw een eigen droomplek vond.

‘In 2017 stond ik op een punt in mijn leven waarop ik klaar was om een volgende stap te zetten. Ik had een goedlopend hotel-restaurant op Texel en deed in ver- huur van onroerend goed, maar ik had sterk het gevoel dat het tijd werd voor iets nieuws. Mijn vriendin, Anne Rienstra, wees me op het boek van Michael: Master your Mindset. Ik vond het zo interessant dat ik diezelfde maand nog besloot het programma Your Roadmap, The Business Edition te gaan doen om die nieuwe stap- pen concreter te maken. Wat in het programma steeds naar voren kwam was de vraag: waar word je gelukkig van? Wat wil je echt? Ik heb altijd geweten dat ik niet mijn hele leven in Nederland zou blijven en uiteindelijk zou kiezen voor een warmer klimaat.

Tijdens een vakantie op Bali, waarin ik weer naar de podcasts van Michael aan het luisteren was en het programma van Michael aan het volgen was, besloot
ik dat we onze zaak op Texel verkoopklaar moesten maken, en ik nam contact op met mijn accountant om dat te gaan voorbereiden. Tijdens dat proces hoorde ik via mijn ouders dat er een stuk grond te koop was op Madeira. We zijn gaan kijken en hebben de grond, met daarop vier huizen en een zwembad, gekocht met het idee dat we er over vier jaar weleens zouden kunnen gaan wonen. Nog geen twee weken later werd onze zaak op Texel verkocht! Zelf geloof ik erin dat dit zo heeft moeten zijn. Doordat wij de eerste stap hebben gezet, de grond hebben aangekocht zonder de garan- tie dat we de boel hier in Nederland snel zouden gaan verkopen, is alles in een enorme stroomversnelling geraakt. Acht maanden later zaten we hier op dit Portugese eiland in het zonnetje te ontbijten. Alle vier de huizen worden nu compleet verbouwd en ingericht. In een ervan gaan we wonen; de andere zijn voor de verhuur, voor het luxere segment. In juli verwachten we onze eerste gasten al.

“Nog geen twee weken later werd onze zaak op Texel verkocht! Zelf geloof ik erin dat dit zo heeft moeten zijn.”

Wat ik zo fijn vond aan het business programma was dat we met 120 ondernemende mensen bijeen zaten en elkaar zo enorm wisten te versterken. Die andere deelnemers waren, net als ik, gedreven om meer uit het leven te halen en dachten ook na over wat ze hierna wilden gaan doen. Gelijkgestemden stimuleren elkaar. Met tien ervan heb ik nu nog steeds contact. Het is be- langrijk om je visie scherp te houden en je te omringen met de allerbesten, met positieve mensen die kennis van zaken hebben. Dat merk ik ook nu weer; ik wil alleen met een professionele webbouwer werken, met de beste aannemer, etc.

Wat ik ook echt van Michael geleerd heb is: move befo- re you’re ready: heb je jouw doel helder voor ogen, dan moet je in beweging komen. Afwachten tot het juiste moment heeft geen zin, want dat komt niet. Dit hele project hier heeft best wat voeten in aarde gehad. Als ik van te voren had geweten hoeveel werk het zou zijn, was ik er misschien bang voor geworden, maar nu ik er middenin sta, kan ik niet anders dan gewoon doorgaan en een tandje bijzetten. Mijn visie moet, juist ook voor mezelf, top of mind blijven.’

Schermafbeelding 2019-05-20 om 12.08.53