Succesvol worden is het resultaat van denken en doen. Maar écht succes bereik je pas als je begrijpt hoe kosmische krachten voor je kunnen werken.

Kosmische krachten? Ja, dat moet ik uitleggen. In het universum gelden natuurwetten. Iedereen kent de wet van de zwaartekracht en de wet van elektriciteit. Deze wetten gelden op onze planeet. Er bestaan tal van natuurwetten, maar daarmee kunnen we toch niet alles verklaren. Het gaat ons moderne denken misschien te boven, maar hoe hebben de Egyptenaren de piramides gebouwd? Een interessante vraag: is de zwaartekracht op aarde op te he en? In geschiedenisboeken lezen we alleen verklaringen die mensen met hun beperkte denken kunnen beredeneren.

De grootste leraren, wijzen en wetenschappers uit de geschiedenis hebben op verschillende manieren duidelijk gemaakt dat er grotere, universele krachten in ons universum aanwezig zijn die bepalend zijn voor alles wat er gebeurt. Deepak Chopra heeft zeven universele, kosmische wetten beschreven in zijn Spirituele wetten van succes.

Andere belangrijke wetten om te kennen en te begrijpen zijn de wet van wederkerigheid en de wet van aantrekking en creatie, ook bekend als de wet van de aantrekkingskracht. Om die wet te begrijpen moet je weten dat alles bestaat uit energievelden en dat die energie bestaat uit trillingen. Alles trilt op een specifieke frequentie en er zijn miljoenen frequenties.

De wet van aantrekking en creatie is een dominante kosmische wet in ons universum. In Think and Grow Rich beschreef Napoleon Hill die law of attraction. In 1912 werd de wet door de succesvolle Amerikaanse zakenman en schrijver Charles F. Haanel beschreven als de grootste kracht waarop ons hele stelsel van de schepping rust. In 1910 was het Wallace D. Wattles die het fenomeen optekende en toelichtte in e Science of Getting Rich. Als je kijkt naar alle religies en oude beschavingen zoals de Egyptenaren, de taoïsten, de hindoes en de boeddhisten, dan ontdek je ook tal van signalen die wijzen op een wet van aantrekking.

‘Niets gebeurt totdat het beweegt,’ stelde Albert Einstein. Alles in het universum beweegt en verandert. Jijzelf ook. Of je dat nu wilt of niet, je ontwikkelt je. Je lichaamscellen veranderen voortdurend. Ieder mens is uniek door een eigen levensenergie die bestaat uit alle samengestelde frequenties van lichaam en geest. Je zou dit je onzichtbare DNA kunnen noemen. Ook gedachten hebben een frequentie die je kunt meten met een EEG-scan. Energie is meetbaar en voelbaar. Je herkent ongetwijfeld dat je bij sommige mensen een fijn gevoel ervaart als je in hun omgeving bent en bij anderen juist een onrustig of onprettig gevoel krijgt. Je voelt dan het energieveld van die persoon. Volgens de wet van de aantrekking trekken energievelden en frequenties hun gelijken aan om in harmonie te zijn. Heel concreet betekent dit dat gedachten soortgelijke gedachten aantrekken. Heb je een klik met iemand, dan beweeg je je in hetzelfde energieveld. We zeggen dan dat je op dezelfde golflengte zit.

Wanneer je energie volledig in harmonie is met die van iemand anders zul je liefde voelen. Op het moment dat je geweldige seks hebt met iemand voor wie je liefdevolle gevoelens koestert, zijn de twee energievelden één met elkaar.

Wanneer krachtige emoties worden vermengd met gedachten en geloof (onze overtuiging), pikt ons onderbewustzijn uit zichzelf de benodigde bijbehorende frequentie op. Die frequentie is een trilling die we automatisch uitzenden naar de Kosmische Intelligentie. Daarmee begint het mysterie van aantrekking en creatie.

De wet is ontstaan met het ontstaan van alles. Zij is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Ze is de basis van het bestaan, van alles wat er is. De gehele ordening van het heelal wordt bepaald door kosmische wetten. De stand van de zon en de maan en alle sterren is met grote precisie jaren vooruit te berekenen. Diezelfde kosmische wetten bepalen ook ons leven. De wet van aantrekking en creatie is het proces van energetische transformatie, het creëren en omzetten van energie in tastbare materie. Een gedachte ís energie. Of jij er wel of niet in gelooft, jíj bent degene die bepaalt op welke manier de wetten invloed uitoefenen op jouw leven. Hoe? Door je gedachten.

Dan is er het proces van visualisatie. Je moet je het beeld beter en beter kunnen voorstellen, zie elk detail en langzaamaan zal het beeld zich gaan manifesteren. Het een komt van het ander. Een gedachte leidt tot actie. Actie ontwikkelt een strategie. Die strategie zal mensen aantrekken en die mensen zullen omstandigheden creëren.
 Ten slotte zal de gedachte getransformeerd zijn tot werkelijkheid.
~ Charles F. Haanel, e Master Key System ~

Een eenvoudige manier om je de wet van aantrekking voor te stellen is door jezelf te zien als een magneet. Wij leven in een gigantisch magnetisch veld dat zich rond de aarde bevindt. Hoe sterker en krachtiger onze gedachten zijn, hoe meer en hoe gemakkelijker we gericht de dingen in ons leven kunnen aantrekken zoals wij dat willen, alsof we een magneet zijn. Bij sommige mensen gebeurt dat automatisch zonder dat ze zich ervan bewust zijn. Bij hen lijkt alles altijd vanzelf te gaan. Ze bereiken alles wat ze willen, ze behalen succes na succes en ze worden vaak beloond met rijkdom. Anderen zijn er heel bewust mee bezig en behalen ook het ene succes na het andere. Ik paste de wet in de eerste twintig jaar van mijn leven onbewust toe en daarna ben ik het steeds bewuster gaan doen. Elke keer met succes.

Stem af op de frequentie van de realiteit die je wenst en dat is wat je zult krijgen. Dat doe je door visualisatie. Stel je heel beeldend voor wat je wilt. Bijvoorbeeld een plek waar je wilt wonen, het huis van je dromen, een sportprestatie, een bedrag dat je wilt verdienen, een bedrijf dat je wilt beginnen, een evenement dat je wilt organiseren, een boek dat je wilt schrijven en zelfs je mooiste leven. Maak het beeld zo concreet en levendig mogelijk. Vermeng dat beeld en dat gevoel met zuivere emotie, voel het verlangen vanuit je hart. Zie jezelf al in de eindfase waarin je je doel hebt behaald. Beleef hoe het voelt als je bent waar je wilt zijn. Dan ben je in harmonie met de energiefrequentie van je doel en zal ‘toeval’ of de Kosmische Intelligentie je helpen om dat doel ook daadwerkelijk te realiseren.

Ik kan het als volgt uitleggen: als je de toets van een lage C op een piano aanslaat zul je geen hoge F horen. De trilling die ontstaat is de unieke trilling die hoort bij die toets. ‘Deze toepassing van verbeeldingskracht is geen filosofie, dit is wetenschap,’ zei Einstein stellig.

Als ik je tien willekeurige cijfers laat opschrijven, wat stellen die dan voor? Wanneer je die tien cijfers in een specifieke volgorde zet, kan het een mobiel nummer zijn waarmee je iemand kunt bellen. Door de juiste cijfers in de juiste volgorde in te toetsen, zul je de persoon aan de lijn krijgen die je wilt spreken. Dan verbind je twee telefoons met elkaar op dezelfde frequentie. Wat je nodig hebt zijn de juiste cijfers en de juiste volgorde. Als je dit logisch vindt, wat is er dan niet logisch aan de wet van creatie en aantrekking?

Ik kan me voorstellen dat deze materie misschien moeilijk te begrijpen is. Maar sommige dingen kun je gebruiken zonder dat je het hoeft te begrijpen. Je hoeft niet te weten hoe elektriciteit werkt om het licht aan te doen. Je hoeft geen jarenlange medische studie gevolgd te hebben om je lichaam te kunnen gebruiken. Je hoeft niet te weten hoe de wet van aantrekking en creatie werkt – hij werkt, altijd.
Vergelijk het met radio. Je stemt af op een bepaalde frequentie en je ontvangt het gewenste signaal. Hoe dat technisch werkt hoef je niet te weten. Wil je een andere zender, dan moet je jouw ontvanger afstemmen op die andere golflengte.

Zo werkt het ook met internet. Je maakt verbinding en via Google kun je elke vraag beantwoorden zonder dat je hoeft te begrijpen hoe Google technisch werkt en waar die antwoorden vandaan komen. Je weet niet van welke servers de informatie afkomstig is, waar die servers zich bevinden, via welke kabels en verbindingen het antwoord bij jou terechtkomt. Je vertrouwt erop dat het zo is en je maakt er gebruik van. Op die manier kun je ook gebruikmaken van de wet van aantrekking en creatie.

LEEF JE MOOISTE LEVEN,
Michael Pilarczyk